Veelgestelde vragen > Algemene vragen over Cosmeticienne > Hoe stel ik de automatische backup functie in?

Zoek in het veelgestelde-vragen-overzicht naar:

Vanaf versie 1.91.0004 heeft Cosmeticienne de mogelijkheid automatisch, online en periodiek een backup te maken van de administratie. Deze functie staat echter standaard uit. Om deze in te stellen, dient u het onderstaande stappenplan te volgen:

- Zorg ervoor dat u Cosmeticienne heeft bijgewerkt naar de laatste versie (voor deze functie moet dat minimaal versie 1.91.0004 zijn). Controleer dit eventueel via het menu 'info' -> 'update controle'.

- Open de administratie en ga naar het menu 'overige' -> 'opties' -> 'automatische backup'.

- Ga naar het 2e tabblad: 'instellingen'

- Kies bij 'Controle moment' voor '01. Bij sluiten van Cosmeticienne.'

Automatische backup instellingenOptioneel: controleer de overige instellingen en stel deze in zoals gewenst. De interval bepaalt hoe jong de laatste backup maximaal mag zijn.

Zodra de instellingen naar wens zijn aangepast, kunt u het formulier sluiten.

Bij het sluiten van Cosmeticienne zal er een nieuw formulier worden weergegeven, waarbij het programma controleert of er een nieuwe backup moet worden gemaakt. U hoeft daarbij niets te doen, enkel te wachten totdat het proces is voltooid. Afhankelijk van de omvang en de snelheid van de internetverbinding kan dit even duren.

Let op / goed om te weten:

Voor een goede backup is het belangrijk dat de agenda is gesloten. Mocht u Cosmeticienne in een netwerk gebruiken, dan is het van belang dat de automatische functie op slechts 1 systeem is ingesteld. Daarnaast kan de backup niet worden gemaakt indien het programma op een andere computer (in hetzelfde netwerk) nog in gebruik is (de administratie of de agenda).

De backup's worden versleuteld opgeslagen op een beveiligde server van Sureplus.

Mocht het nodig zijn een backup terug te zetten, dan kan dat via hetzelfde scherm. De gemaakte backups zijn zichtbaar in het overzicht. Via de knop 'Herstellen' kunt u een eerder gemaakte backup terugzetten op uw systeem.